Четвер, 17.07.2025, 19:59
Біологія клітини
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2009 » Серпень » 25

Що стосується крохмалю і глікогену, то в шлунково-кишковому тракті ссавців вони легко розщеплюються ферментами-амілазами. Глікоген в шлунково-кишковому тракті розщеплюється до глюкози і деякої кількості мальтози, але в клітинах тварин він розщеплюється глікогенфосфорілазой з утворенням глюкозо-1-фосфату. Нарешті, вуглеводи служать своєрідним живильним резервом клітин, запасаючись в них у вигляді глікогену в клітинах тварин і крохмалю в клітинах рослин.

Ліпіди (від грец. Lipos - жир), або жири є сполуками, що складаються з жирних кислот і гліцерину. До цих ліпідів відносять також жироподібні речовини (воску). Жирні кислоти - це органічні кислоти. Найбільш зустрічаються жирними кислотами в жирах тварин і рослин є пальмітинова (CH3 (CH2) 15COOH), стеаринова (CH3 (СH2) 16COOH) і оленів (СН3-СН2) 7СН-СН (СН2) 7-СООН) жирні кислоти. Одна молекула гліцеролу і три молекули жирної кислоти утворюють одну молекулу ліпіду і три молекули води. Наприклад, стеарин утворюється в результа ... Читати далі »

Переглядів: 2728 | Додав: zaharmuslv | Дата: 25.08.2009 | Коментарі (0)

Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2009  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2025
Зробити безкоштовний сайт з uCoz